Værksted

Linoleumstryk


I værkstedet afholdes der workshops i grafisk højtryk. 


Workshoppen er en indføring og gennemgang af hvad det vil sige at lave linoleumstryk. Over 5 timer instrueres du i de forskellige processer og laver  dine egne tryk, som du kan tage med dig hjem.


Læs mere om indholdet og book plads i webshoppen.     

At skære et linoleumssnit


Der udskæres motiver i bløde softcut plader eller alm. linoleum med specielle knive. Alt det du skærer væk fra pladen bliver hvidt når du laver trykket, så du skal tænke på det, som det modsatte af at tegne. 


Der kan skæres i pladen over flere gange og laves prøvetryk undervejs for, at finde ud af hvordan trykket ser ud når det kommer på papir, og om det ønskede udtryk er opnået.


Pladen kan ligeledes vaskes med vand, så forskellige farver kan påføres overfladen. 

At trykke et linoleumssnit


Når dit linoleumssnit er udskåret skal det trykkes. Det kan gøres med håndkraft vha. et trykhåndtag eller en træske fx eller ved at bruge en grafikpresse. Det afhænger også af hvilken slags papir man anvender. 


At rulle farve på pladen med valsen i den rette mængde, er faktisk det sværeste ved at lave grafisk højtryk. Pladen skal mættes med tryksværte flere gange, og der skal laves prøvetryk før et tilfredsstillende resultat opnås. Det er en del af charmen ved at lave analog kunsttryk. Alle tryk bliver forskellige og originale, og du skal være tålmodig i processen. 

Ejeren


Udtryks ophavsperson hedder Thomas Christoffersen. Det er ham der faciliterer workshoppen, og ham du møder i butikken. Thomas har en baggrund som underviser i folkeskolen og har selv produceret billedkunst i mange år. Du er altid velkommen til at kontakte ham, hvis du har spørgsmål.